Monday, 25 March 2013

Rasa Hati 3

Buka sem yang mengembirakan.. Si Dia balik pada tarikh 11 haribulan tetttt *rahasia xbleh tau banyak sangat bukan ada hasil pun maaa*

Dia bagi aku roti Butterscotch huhuhu..
Walaopun aku puas makan benda tu masa dok kat semenanjung tapi bila benda tu buah tangan darinya makin-makin expired date roti tu 14/2 tiba-tiba aku perasan yang dia bagi dengan aku sbb date tu hari kekasehhhh chehhh jauh menyimpang *takda motif lansung*
aku makan la sikit-sikit pelan-pelan..aku tak kasi org lain pun mkn..
aku perasan masa tu satu perasaan bulan memang aku rasa perasaan tu bulat kat hati aku...
perasaan sayang..
sayang sebab dia orang pertama yang aku suka
sayag sebab dia org yang takpernah nak layan aku
*biasa ada jak org nak layan aku* sedihhhh -_-
ssayang sebab dia ego
sayang sebab dia eksotik..jenis tyre yang coraknya aku ukir sendiri
sayang sebabnya pelik
sayangnya sebabnya aneh,lucu,hahaha agak poyoo emmm siktaukk ehh sayang nya sebag sayangnya...
Tp yang penting AKU SAYANGNYA KERANA ALLAH..

Aku buat la video cover aku try nyanyi happy bestday kat dia tp malangnya macam lah aku ni suara dah la xcantek xmerdu xenak didengar..sbb aku sygkan dia sgt aku xnak la sebab aku telinganya tuli dengar suara aku menyanyi jadi aku ambil pilihan lain..
aku belikannya seekor kura-kura yang menyusahkan..xla menyusahkan sangat masalah nya kura-kura tu baru beli tiba-tiba bleh pulak kencing kat jeans padini aku..dah la bau xbleh hilang sampai sekarang (disuatu masa yg aku tgh tulis blog ni..bukan masa korang baca ok?) la aku xpernah nak guna sbb geli bau masih lagi kuat w/pun aku dah rendam dengan Soflan penyah bau pakaian..

Untuknya aku plan buat satu kejutan kat Jambatan Cinta tp tak molek bila aku fikir untuk kali ke 150juta kali itu hahahhaahah
Tambahan pula hari tu aku ada masalah diri dan insani..
dia pon bleh plak g makan keluar dengan kawan diaa..
kakak2 aku jugaklaa.. * tak kisah malas nak ingat jeles tok*
skip terus part klimaks**
lalu aku sambut pada midnight nya..aku belikan Red Velvet utknyaaa sebab dia suka merah tauu
siap limited edition kek tu aku nak org itu buat adunan asing dgn kek2 yang lain aku nak rasanya sedap mmg rasa red velvet yang sebenar..harga xpayah cakap la..nasib baik mak aku seri kaya bapak aku jem nenas ada la sikit duit kais pagi makan pagi kais petang makan waktu berbuka..
Alhamdulillah puas hati..w/pun aku agak kekok sbb xpernah nak buat celebration utk seorg kawan lelaki..memang kekok giler tp aku taklaa kasi nampak kebengkokkan tu sangat

+ ada rasa bersalah jugak sbb siramkan dia dgn air huhuhuhu aku buat (+) sbb kira bnda tu addition la menu utk add on hahaha bijak x aku

sejak hari tu senyap cuma kitorg selalu jugakla msg-msg inbox-inbox..
aku elakkan perbualan melalui msg sbb aku x suka menzahirkan sesuatu yg aku rasa aku ikhlas dengan seseorg tu dalam alat teknologi kalau bleh aku suka terus-terang dan walaupon aku gagp..

satu saat bahagia bila aku dan nya berpuasa pada hari yang sama aku bangaunkan nya untuk bershur..
*sebab dia suruh aku bgnkan bukan aku yang terhegeh taw*

emmm bahagianyaaa

namun aku kena stop jugak perasaan tu sebelum memundaratkan..

on the way
langkah2 pengelak-an sdg dibuat
aku terfikir kenapa mengharapkan sesuatu yang mustahil untuk terjadi hanya 1% daripada 100% yang berjaya..
dapatkah aku jadi org dikalangan 1% ya????????
atau dikalangan org yang ke 99%??

siapa tahu.. Wallahhualamm..

*tiada sebab utk aku suka,cinta,sayang dia sebab perasaan aku kat dia undefined aku pun xtau apa ke jenis perasaan tu


Rasa Hati 2

Sejak peristiwa Malam Gala Waterfront tu aku try nak pendamkan rasa kat hati tp sakit..xtaw la macam perasaan Kajol ditinggalkan oleh Salman Khan dlm cerita Semanis Epals Secubit Rasa tu..

2 minggu masa ku ambil untuk muhasabah diri separa penuh...
Alhamdulillah aku ambil keputusan utk mengambil perasaan tu secara seriusnya..
Aku kaji apakah motifnya feeling itu wujud dan apa unsur penyebab serta implikasinya..
Ok aku kawan mcm biasalaaa dengan nya tp dalam hati aku ada satu rasa dan sebab dan misi dan isi dan matlamat dan dan dan dan macam macam lagi hehh
macam ni...
feeling pertama tusebab aku keliru...bila dah aku luahkan aku makin bleh terima yang aku ni sebenarnya dah memasuki puberty chehhh tau ke tak apa puberty tu..
puberty tu sejenis kacang soya yang hidup ditepi pantai yang selalu mengalami sunset//
ok...aku rasa ini kejadian akibat oleh aku dah nak masuk ke alam dewasa kot..jadi aku pun terima perasaan itu sebagai satu perasaan yang normal..
*nota ini aku buat dengan harapan anak-anak aku baca satu hari kelak dan semoga dia terima yang aku memang mak diorg..malu tu simpan tepi tapi mak memamng pernah alami perasaan ini nak*
hahahhahahaaa
ok banyakknya peristiwa yang mengingatkan aku dengannya namun aku ringkaskan kenangan baik buruk pahit manis aku disingkirKenakan biar aku simpan sebagai tabung duit 20sen yang bila disimpan semakin lama semakin berhargaaaa....
Lastly masa nya balik flight 10 and above malam pada 14 haribulan yaaa aku teman nya kat airport hmmmm *ditapis jak la perasaan yaa* sik dapat nak diungkap dengan kata sebenanya karangan bahasa melayu aku modest jak markah nya yalah susah nak explain tok..sikpandai.. hahahhaa..
selepas kembalinya beliau ke tanah airnya aku pun umpp.. so far so good selalu juak la ingat dengan nya tp bila ingat je aku terus amalkan 1 kaedah penyahtoksikan perasaan rindu...
bila ingat nya ku letak kedua tapak tangan ke dada dan lafazkan Al Fatihah beserta zikir dan baca Hasbi Rabbi sebanyak mungkin utk kurang kan perasaan rindu padanya tambahan lagi bukan nya rindu aku pun..aku jak yang terhegeh-negeh..
sepanjang cuti aku habiskan masa malam aku dengan chat nyaaa..
sepanjang cuti yalah aku baru terasa yang facebook tu benar-benar laman sosial yang berharga dan penting dalam mengeratkan hubungan dan ukhuwah sesama manusia di muka bumi ini
sebelum tok aku la anti-update status anti-chat la apa la... dah bila terkena pd diri sndir dah tak bleh kata apa dah..

perkenalan melalui facebook tu macam memberi aku satu jalan dimana aku bleh lebih kenal dia siapa dan bagaimana jenis keluarganya..*so far so good*

ok minggu-minggu cuti sem satu bulan ku habiskan dengan benda yang kurang faedahnyaa..xda apa nak cakap laaa


Rasa Hati


"Hasbi Rabbi Jallallah, Maafi Qolbi Ghairullah"
Hanya Allah ada dihatiku cukuplah bagiku kebesaranmu,
Nabi Muhammad Sallallah,Tiada Tuhan selain Allah..

Tiada kata yang dapat diungkap untuk mengekpresikan perasaan ini..
Dalam diri aku sekarang,cinta pada Allah,
Rasullullah dan kedua ibu-bapaku serta keluarga..
Itu adalah perasaan yang semestinya setiap orang ada merasakan cuma jarang menzahirkan..
Tp,dr sudut hati yang paling kecil tumbuh satu perasaan YaAllah,susah diungkap dengan kata..
Bukan cinta,suka atau sayang tapi satu perasaan aneh yang bila bertembung dengan nya "i can see my future chehhhhh" ko ada?? hahahaaa..

Langkah pertama yang aku ambil setelah tahu akan perasaan tu wujud pada mulanya.. Ehh cerita dulu la cam na aku bleh te-ter-ter fallin bagai ngan nya..
Suatu malam,suatu ketikalah kata yang paling sesuai....
aku ikut satu aktiviti kolej ni...
sebelum ni jarang pulak ada perasaan ter-ter-ter fallin bagai bila tengok seseorang yang berlainan jantina..
sebelum ni bukan main lgi.. 
aku nak duduk kaki atas syiling kepala bawah tangga ke mmang xda la perasaan malu segan berbagai ada..
Setelah ku kenal diaaa cheeehhhhhh...
Ok sebelum aku melayang dengan perasaan yang kecelaruan keberantakan ini,aku cerita dulu kisah mula-mula berpaut hati ni.. heh
dia mcm ni...si ehem-ehem tu xtaulaaa
mula aku kenal dia Ya Allah, hmmmm sombong nauzubillah..
mmg masam je muka nya kalau boleh ckp stoking George of The Jungle yang rendam dengan cuka 9 bulan 9 hari kat dalam perut bumi pun xdapat lawan kemasaman mukanya...
namun begitu akibat kemasaman itu lah aku ter-ter-ter fallin..
first time dia jeling aku..herhhhh jelingan menusuk ke hati terus ter-ter-ter tulis dgn pen marker namanya dihatiku (akibat tusukan itu tadi) hehehhehe
jadi apabila dah ter-ter-ter tulis dengan pen marker tambahan lagi permanent marker jenama shape mmg xdapat hilang laaa kannn...
seejak itulah aku ikut perkembangan nya..
mulanya ragu-ragu dengan perasan pelik,aneh ajaib entah apa lagi ayat yang melambangkan impossible terhadapnya..
aku baca la satu blog ni..mengatakan kalau keliru dengan perasaan buat lah solat istikarah ok aku buat la 1 kali tu ikhlas dr hati siap 3 hari 3 malam aku hafal slot2 yang dibuat semasa solat tu dan aku reka doa petunjuk yang lengkap dan syumul supaya kiranya afdal la buat kali pertama..
selepas solat yang pertama aku terjumpa dia 3 kali berturutturut tanpa diduga..
sebenarnya apa yang memusykil kan sangan sblum buat istikarah x pulak selalu jumpa
dah buat istikarah jumpa plak 3 kali bertut-turut tanpa ada unsur paksaat atau unsur stalker-stalker FourSquare dia..
ehhh,adakah ini petunjuknya hahahhahaha
aku pun x senang tidurlaa kiranya..

Setelah berminggu-minggu kemudia...
hati perempuan bila dah berat sgt normal la kalo share dgn kwn aku share la dgn seorg kwn ni..
diorg terkejut nak mampus dgn ketawa hairan smua perasaan ada yg aku tau diaorg mmg haira la,perasaan lain aku x taw sbb tu perasaan org manalah aku tau..kalo aku tau perasaan org tentula aku dah taw perasaan A**i kat aku skrg ehhh hahahhaha
Jadi bukan men kwn aku syok cerita tak lupa jugak ada yg mberikan motvasi..
sebelum tu diselitkan juga nasihat buat pembaca ni..sbnarnya tak baik jika ingatkan org yg bukan mahram bagi kita...boleh menzinakan hati *unsur  pengajaran*
jadi bagi mengelakkan zina hati tu aku nekad nak ckp jugak yg aku ter-ter-ter falling dgnnya..
hmmmm satu adegan yang aneh lagi lucu lagi gila aku pon x taw aku terpengaruh oleh cerita apa tiba-tiba buat drama sebabak masa kitorg keluar ramai-ramai malam-malm kat waterfront aku ckpla perasaan aneh,kicau bilau keliru,kasih *undefined word* kat dia
mcm biasa laaa dah org bawak duit seringgit nak beli emas dapat ke???
msti la x kan so the dia tolak la perasaan aku jauh masuk dalam lubang tanah dalam air sungai sarawak tu..
ok..aku ok je sbb masa tu aku maseh keliru wat is the feeling about?????